Billede Josephine Fitness Træner SSB

Fitness træner i SSB: Josephine

I denne serie af artikler sætter vi fokus på de frivillige trænere i klubben. SSB har mere end 90 frivillige og mange af dem er trænere for vores mange idrætsaktiviteter.

Josephine er under uddannelse som fysioterapeut og træner i sin fritid crossfit på motionsplan. Hos SSB underviser hun fitness for voksne i aldersgruppen 18-64 år og har gjort det siden februar i år.

Alternativ til studiejob

Hun søgte oprindeligt et studiejob og faldt af den vej over en annonce fra SSB, hvor de søgte frivillige trænere, og da dette lød som en spændende mulighed for hende, hvor hun bl.a. kunne få noget erfaring, sprang hun til. Oplevelsen har siden været en så positiv og givende oplevelse for Josephine, at hun ikke har følt behovet før at søge et andet studiejob ved siden af siden.

For Josephine handler det, at være frivillig, om at være noget for andre mennesker og at gøre noget af lyst i stedet for at gøre det for penge, da hun synes det giver en helt anden følelse. Hun finder motivation i at glæde andre og være noget for dem. Derfor er frivilligt arbejde, og mulighederne derfor, heller ikke noget hun har tænkt meget over, det er bare kommet naturligt til hende.
Udover dette er den begrænsede mængde af tid, der kræves af en frivillig træner hos SSB, endnu et positivt aspekt for Josephine, der gør det frivillige arbejde meget overskueligt for hende, uden at dette betyder, at hun skal gå på kompromis med at kunne gøre en reel forskel for mennesker af den vej.

Hvorfor være frivillig?

Om at være frivillig siger Josephine: “Det der får mig til at forsætte er, at de synes det er fedt. Det er deres respons, på det jeg laver; at de synes det er godt, det jeg laver, og synes at jeg gør det godt, så får jeg lyst til at gøre mere. At den der positive og glade stemning bliver ved med at bliver opretholdt på trods af, at folk har dårlige dage og på trods af, at man nogle gange ikke når det, men så er vi bare super positive og glade, og vi er glade når de går, og når de kommer igen næste gang”

Træner i kondition, styrke og stabilitet
Josephines undervisning består af stabilitets-, kondition- og styrketræning. Hun lytter til hvad deltagerne vil lave og går op i, at de udfører de forskellige øvelser korrekt, så sikkerheden er i top. Samtidig tager hun hensyn til, at vi alle har forskellige kroppe, der bevæger sig forskelligt. Hun siger at “når man lærer en person at kende og lærer hvilke begrænsninger, det her menneske har, så ser man dem meget mere, og man kan hjælpe dem meget mere”

Afsluttende har hun nogle ord til folk, der overvejer at blive frivillige: “Overvej hvad du mister og overvej hvad du får, for du mister ingenting. Du mister ikke noget, men du får så meget igen”.